+36 1 367 8026
+36 30 812 5092
 • Kerámia héjak
  Kerámia héjak

  Látványos eredmény
  Kimagasló esztétika

  Bejelentkezés
 • Kerámia héjak
  Kerámia héjak

  Látványos eredmény
  Kimagasló esztétika

  Bejelentkezés
 • Kerámia héjak
  Kerámia héjak

  Látványos eredmény
  Kimagasló esztétika

  Bejelentkezés

Kerámia héjak

//

Kerámia héjak

Ez a kezelésmód a fokozott esztétikai igényeket elégíti ki.

Látványos eredményeket érhetünk el az elszíneződött, formailag kifogásolható elülső fogak esetén porcelán héjak (kerámia héjak) készítésével. A porcelán héj a frontfogak látható felszínét borító vékony kerámia réteg, segítségével ezek a szépséghibák orvosolhatók. Nagy előnye, hogy fogbarát megoldás, mivel az előkészítés során a fogorvosnak sokkal kevesebbet kell lecsiszolnia a fogból, mint a hagyományos koronakészítés esetén, csupán a fog látható, elülső felszínének megmunkálására van szükség és így színben és formában tökéletesen élethű helyreállítás érhető el. Kontraindikált többszörösen tömött fogak esetén.


Kiválóan alkalmas:

Fogak elszíneződésének leplezésére
Fogzománc képződési zavarának következtében létrejött hibák korrekciójára
Fog formai hibájának leplezésére
Diastema (fogak közti rések) zárására

Készítésének menete:

A fog előkészítése előtt szükség lehet fogfehérítésre
Fogak előkészítése nagy precizitással, fájdalommentesen, érzéstelenítésben
Lenyomatvétel még ugyanabban az ülésben
A fogtechnikai labor elkészíti a héjat
A fogorvos és a páciens is ellenőrzi az eredményt
Ezt követően sor kerül a ragasztásra, ami a héjkészítés leghosszadalmasabb, nagy odafigyelést igénylő lépése.
Végső lépés a polírozás

Eredmény: csillogóan gyönyörű mosoly!

 • K.L.

  A rendelőben, véleményem szerint szakmailag magas minőségű munkát végeznek és a Doktor úr rendkívül emberközpontú, barátságos. Ráadásul mindig pontos tájékoztatást kaptam a kezelés menetére vonatkozóan.

  K.L.
 • T.M.

  A Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot nyugodt szívvel ajánlom minden kedves ismerősömnek, hiszen minden alkalommal pontos, megbízható, udvarias ellátásban volt részem.

  T.M.
 • Régóta járok a Doktor Úrhoz és minden alkalommal elégedetten távoztam az orvosi székből, hiszen minőségi kiszolgálást kaptam korrekt áron. Rugalmasság, profizmus, gyorsaság jellemzi a csapatot!

  SZ. M.

Hasznos információk

összes megtekintése

Kerámia héj

A fogaink rendbetétele, illetve a jó szájhigiénia megőrzése nagyon fontos az egészségünk szempontjából. Ezen felül azonban a jó megjelenés érdekében fontossá váltak az esztétikai beavatkozások is. Ennek érdekében több megoldás létezik: esztétikai tömések, belső-, és külső fogfehérítés. Hosszútávon szép megoldást azonban a – technika mai állása szerint – a porcelán héj jelent.

Különleges technika, – leheletvékony porcelán héj, amit a fogak elülső felszínére ragasztanak, hogy kozmetikai megoldásként a fogazatot széppé varázsolják. Ezt a megoldást a fogforma optikai korrekciójára, a fogszín, illetve a kis foghiányok javítására alkalmazzák.

Elkészítésének menete

Először a fog felszínét kell előkészíteni, ami azt jelenti, hogy egy milliméternyi réteget az elülső felszínről, – valamint a fogak minimális éli részét speciális csiszolókkal, speciális módon eltávolítják. Majd a precíziós lenyomatvétel után a fogtechnikus kézzel, több porcelán rétegből leheletvékony teljes kerámia héjat készít, amit a fogorvos különleges ragasztórendszer segítségével a preparált fogfelszínre ragaszt. Ezt az esztétikai megoldást mindenekelőtt egészséges, vagyis nem tömött vagy nem gyökérkezelt fogaknál választják. Gyökérkezelt fog esetén a stabilitás növelése érdekében a tejes kerámia koronát kell alkalmazni. A héj készítésekor a kezelőorvosnak a teljes fiziológiai harapási helyzetet is meg kell ítélnie, mivel kifejezett harapás hibák esetén, mint a mélyharapás vagy „éjszakai fogcsikorgatáskor” a héjakat nem ajánljuk.

Gyakran ismétlődő kérdések

összes megtekintése

Hogyan keresheti fel a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot?

Címünk: 1036 Budapest, Evező u. 7.

Telefonon a 06 1 367 8026-os vagy 06 30 812 5092-es számokon lehet időpontot egyeztetni.

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8:00-20:00 óráig.

Megközelíthető tömegközlekedéssel a 206-os, 86-os, 160-as autóbusszal a Kolosy térig, valamint a Szentendrei hévvel a Szépvölgyi úti megállóig.

Szakszerű fogászat a III. kerületben. Látogasson el szakrendelőnkbe és vegye igénybe széleskörű fogászati szolgáltatásainkat!

Hogyan történik a vizsgálat, a páciensek kezelése, gondozása a budapesti Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumban?

A vizsgálatok szakrendeléseinken teljesen fájdalommentesek. Fogpótlás Centrumunkba mindenki időpontra érkezik, így a várakozástól is megkíméljük kedves pácienseinket. Rugalmas nyitva tartásunkkal is igyekszünk igényeiket kielégíteni, kényelmüket szolgálni. Kimagasló szakmaiságot, professzionalizmust, empatikus hozzáállást nyújtunk Önnek, így Ön a lehető legjobb kezekben lesz nálunk!

Milyen kezelésekre van lehetőség a fogpótlással foglalkozó szakrendelésen a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumban?

A fogászatban alkalmazott fogpótlási megoldások rendívül sokfélék lehetnek, a megfelelő kiválasztásához ismerni kell a fogazat általános állapotát, illetve az adott módszerek előnyeit és esetleges hátrányait is. Nálunk, a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumban, pácienseinket részletesen tájékoztatjuk a lehetőségekről, a fogpótlási módszerek tulajdonságairól.

Sosem beszéljük rá egyetlen páciensünket sem egy adott megoldásra, ugyanis hiszünk abban, hogy a részletes tájékoztatás után magának kell a döntést meghoznia, úgy, hogy már tisztában van az adott fogászati pótlás minden jellemzőjével.

A nálunk elérhető fogpótlások fajtái:

 1. Rögzített fogpótlások
  • Koronák
  • Hidak
  • Héjak
  • Aranykerámiai fogpótlások
 2. Fémmentes rögzített fogpótlások
  • Cirkónium vázas fogpótlások (hidak, koronák)
  • Teljes kerámia koronák
 3. Kivehető fogpótlások
  • Részleges fémlemezes fogsor
  • Teljes műanyag fogsor
  • Implantátumon rögzülő kivehető fogpótlások
  • Kombinált fogpótlások

Mit tegyen a vizsgálat előtt? Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Amennyiben van lelete korábbi fogászati képalkotó eljárásról (panoráma röntgen, CT vagy MR), mindenképp hozza magával! Gyógyszerérzékenységéről, ha van, már az első vizsgálati találkozásnál tájékoztassa a fogorvost! Szükség lehet még az állandóan szedett gyógyszerek listájára (pl. véralvadásgátló), illetve az ismert alapbetegségekről se feledkezzen meg!

További Szolgáltatások