• Kerámia héjak
  Kerámia héjak

  A tökéletes és gyönyörű mosoly bárki számára elérhető!

  Bejelentkezés
 • Kerámia héjak
  Kerámia héjak

  A tökéletes és gyönyörű mosoly bárki számára elérhető!

  Bejelentkezés

Kerámia héjak

//

Kerámia héjak

Ez a kezelésmód fokozott esztétikai igényeket elégíti ki. Olyan esetekben ajánljuk, amikor szeretne a fogai formáján, méretén, vagy színén változtatni.

Látványos eredményeket érhetünk el az elszíneződött, formailag kifogásolható elülső fogak esetén porcelán héjak (kerámia héjak) készítésével.

A porcelán héj a frontfogak látható felszínét borító vékony kerámia réteg, segítségével ezek a szépséghibák orvosolhatók. Nagy előnye, hogy fogbarát megoldás, mivel az előkészítés során a fogorvosnak sokkal kevesebbet kell lecsiszolnia a fogból, mint a hagyományos koronakészítés esetén, csupán a fog látható, elülső felszínének megmunkálására van szükség és így színben és formában tökéletesen élethű helyreállítás érhető el.

Többszörösen tömött, vagy akár elhalt, gyökérkezelt fogak esetén is alkalmazható esztétikai kezelés.


Kiválóan alkalmas:

Fogak elszíneződésének leplezésére
Fogzománc képződési zavarának következtében létrejött hibák korrekciójára
Fog formai hibájának leplezésére
Diastema (fogak közti rések) zárására

Készítésének menete:

A fog előkészítése előtt szükség lehet fogfehérítésre
Fogak előkészítése nagy precizitással, fájdalommentesen, érzéstelenítésben
Lenyomatvétel még ugyanabban az ülésben
A fogtechnikai labor elkészíti a héjat
A fogorvos és a páciens is ellenőrzi az eredményt
Ezt követően sor kerül a ragasztásra, ami a héjkészítés leghosszadalmasabb, nagy odafigyelést igénylő lépése.
Végső lépés a polírozás

Rendelőnk alapfilozófiája, hogy bárkinek lehetnek egészséges és gyönyörű fogai. A kerámia héjak innovatív és prémium megoldást nyújtanak az Ön számára is, amennyiben szeretné megújítani mosolyát.

 • K.L.

  A rendelőben, véleményem szerint szakmailag magas minőségű munkát végeznek és a Doktor úr rendkívül emberközpontú, barátságos. Ráadásul mindig pontos tájékoztatást kaptam a kezelés menetére vonatkozóan.

  K.L.
 • T.M.

  A Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot nyugodt szívvel ajánlom minden kedves ismerősömnek, hiszen minden alkalommal pontos, megbízható, udvarias ellátásban volt részem.

  T.M.
 • Régóta járok a Doktor Úrhoz és minden alkalommal elégedetten távoztam az orvosi székből, hiszen minőségi kiszolgálást kaptam korrekt áron. Rugalmasság, profizmus, gyorsaság jellemzi a csapatot!

  SZ. M.

Hasznos információk

összes megtekintése

Kerámia héj

A fogaink rendbetétele, illetve a jó szájhigiénia megőrzése nagyon fontos az egészségünk szempontjából. Ezen felül azonban a jó megjelenés érdekében fontossá váltak az esztétikai beavatkozások is. Ennek érdekében több megoldás létezik: esztétikai tömések, belső-, és külső fogfehérítés. Hosszútávon szép megoldást azonban a – technika mai állása szerint – a porcelán héj jelent.

Különleges technika, – leheletvékony porcelán héj, amit a fogak elülső felszínére ragasztanak, hogy kozmetikai megoldásként a fogazatot széppé varázsolják. Ezt a megoldást a fogforma optikai korrekciójára, a fogszín, illetve a kis foghiányok javítására alkalmazzák.

Elkészítésének menete

Először a fog felszínét kell előkészíteni, ami azt jelenti, hogy egy milliméternyi réteget az elülső felszínről, – valamint a fogak minimális éli részét speciális csiszolókkal, speciális módon eltávolítják. Majd a precíziós lenyomatvétel után a fogtechnikus kézzel, több porcelán rétegből leheletvékony teljes kerámia héjat készít, amit a fogorvos különleges ragasztórendszer segítségével a preparált fogfelszínre ragaszt. Ezt az esztétikai megoldást mindenekelőtt egészséges, vagyis nem tömött vagy nem gyökérkezelt fogaknál választják. Gyökérkezelt fog esetén a stabilitás növelése érdekében a tejes kerámia koronát kell alkalmazni. A héj készítésekor a kezelőorvosnak a teljes fiziológiai harapási helyzetet is meg kell ítélnie, mivel kifejezett harapás hibák esetén, mint a mélyharapás vagy „éjszakai fogcsikorgatáskor” a héjakat nem ajánljuk.

Gyakran ismétlődő kérdések

összes megtekintése

Hogyan keresheti fel a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot?

Címünk: 1036 Budapest, Evező u. 7.

Telefonon a 06 30 812 5092-es vagy a 06 1 367 8026-os  számokon lehet időpontot egyeztetni.

Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig, előzetes telefonos bejelentkezés alapján.

Megközelíthető tömegközlekedéssel a 9-es, 109-es, 29-es és 111-es autóbusszal a Kolosy térig, valamint a Szentendrei HÉV-vel a Szépvölgyi úti megállóig.

Szakszerű fogászat a III. kerületben. Látogasson el szakrendelőnkbe és vegye igénybe széleskörű fogászati szolgáltatásainkat!

Hogyan történik a vizsgálat, a páciensek kezelése, gondozása a budapesti Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumban?

A vizsgálatok szakrendeléseinken teljesen fájdalommentesek. Fogpótlás Centrumunkba mindenki időpontra érkezik, így a várakozástól is megkíméljük kedves pácienseinket. Rugalmas nyitva tartásunkkal is igyekszünk igényeiket kielégíteni, kényelmüket szolgálni. Kimagasló szakmaiságot, professzionalizmust, empatikus hozzáállást nyújtunk Önnek, így Ön a lehető legjobb kezekben lesz nálunk!

Milyen kezelésekre van lehetőség a fogpótlással foglalkozó szakrendelésen a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumban?

A fogászatban alkalmazott fogpótlási megoldások rendívül sokfélék lehetnek, a megfelelő kiválasztásához ismerni kell a fogazat általános állapotát, illetve az adott módszerek előnyeit és esetleges hátrányait is. Nálunk, a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumban, pácienseinket részletesen tájékoztatjuk a lehetőségekről, a fogpótlási módszerek tulajdonságairól.

Sosem beszéljük rá egyetlen páciensünket sem egy adott megoldásra, ugyanis hiszünk abban, hogy a részletes tájékoztatás után magának kell a döntést meghoznia, úgy, hogy már tisztában van az adott fogászati pótlás minden jellemzőjével.

A nálunk elérhető fogpótlások fajtái:

 1. Rögzített fogpótlások
  • Koronák
  • Hidak
  • Héjak
  • Aranykerámiai fogpótlások
 2. Fémmentes rögzített fogpótlások
  • Cirkónium vázas fogpótlások (hidak, koronák)
  • Teljes kerámia koronák
 3. Kivehető fogpótlások
  • Részleges fémlemezes fogsor
  • Teljes műanyag fogsor
  • Implantátumon rögzülő kivehető fogpótlások
  • Kombinált fogpótlások

Mit tegyen a vizsgálat előtt? Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Amennyiben van lelete korábbi fogászati képalkotó eljárásról (panoráma röntgen, CT vagy MR), mindenképp hozza magával! Gyógyszerérzékenységéről, ha van, már az első vizsgálati találkozásnál tájékoztassa a fogorvost! Szükség lehet még az állandóan szedett gyógyszerek listájára (pl. véralvadásgátló), illetve az ismert alapbetegségekről se feledkezzen meg!

További Szolgáltatások

+36 30 812 5092 +36 1 367 8026
1036 Budapest, Evező u. 7.
Időpontot kérek