• Gyermekfogászat
  Gyermekfogászat

  Nagy türelemmel és empátiával fordulunk a gyerekekhez, megnyugtató, könnymentes környezetben

  Bejelentkezés
 • Gyermekfogászat
  Gyermekfogászat

  Barázdazárás, fogtömés, fluoridálás, fogmosás tanítás

  Bejelentkezés

Gyermekfogászat

//

Gyermekfogászat

Gyermekeink fogainak védelme kiemelten fontos. A rendszeres ellenőrzést és a fogorvossal való ismerkedést érdemes elkezdeni már 4-5 éves korban.

Vegyes fogazat esetén (tejfog és maradó fog egyaránt van a gyermek szájában) már kiemelten fontos a rendszeres ellenőrzés, hiszen a frissen kinőtt maradó fogak más fogaknál érzékenyebbek a szuvasodásra. Fontos lenne, hogy a szülők felismerjék a megelőzésben rejlő lehetőségeket, hiszen a rendszeres fogászati ellenőrzéssel, a kisebb problémák kezelésével megelőzhetjük a későbbi, bonyolultabb és fájdalmasabb beavatkozásokat.

Célunk, hogy a gyermekekben bizalmat keltsünk, félelemérzetüket a fogorvostól megszüntessük. Segítsen nekünk ebben! Mutasson példát gyermekeinek, és látogassanak el együtt a rendelőbe. Amennyiben a fogászati kezelést családi programként szervezi meg, a gyermekeinek jó példát mutat, és emellett a gyermekek félelemérzete is csökken. Sokat tehet gyermekei szájhigiéniájáért, ha hozzászoktatja őket a rendszeres fogorvosi ellenőrzéshez!

Rendelőnkben barátságos és türelmes fogorvos és asszisztense várja a gyerekeket.

Gyermekfogászati kezelések:

 • barázdazárás
 • fluoridálás
 • esztétikus tömés
 • fogkőeltávolítás
 • helyes fogmosási technikák megtanítása

 

A kicsiket szívesen fogadjuk akár Önnel együtt érkezve, hogy az első pár alkalmon ismerkedjen a rendelő közegével. Így amikor szükséges kezelnünk a kicsi fogait, már ismerős környezetbe, ismerős arcokhoz érkezik a gyermek.

Foglaljon időpontot még ma gyermeke számára, hogy Önnek megfelelő időpontban látogathassanak el rendelőnkbe! A bejelentkezésnél igyekszünk figyelembe venni gyermeke iskolai kötelezettségeit!


 • K.L.

  A rendelőben, véleményem szerint szakmailag magas minőségű munkát végeznek és a Doktor úr rendkívül emberközpontú, barátságos. Ráadásul mindig pontos tájékoztatást kaptam a kezelés menetére vonatkozóan.

  K.L.
 • T.M.

  A Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot nyugodt szívvel ajánlom minden kedves ismerősömnek, hiszen minden alkalommal pontos, megbízható, udvarias ellátásban volt részem.

  T.M.
 • Régóta járok a Doktor Úrhoz és minden alkalommal elégedetten távoztam az orvosi székből, hiszen minőségi kiszolgálást kaptam korrekt áron. Rugalmasság, profizmus, gyorsaság jellemzi a csapatot!

  SZ. M.

Hasznos információk

összes megtekintése

Fogszabályozás

A közhiedelemmel ellentétben, nem csak azért van szükség fogszabályozó kezelésre, hogy szebb legyen a mosolyunk, hanem hogy fogaink és állcsontjaink egészségét és jó funkcióját biztosítsuk. A torlódott fogak nehezebben tisztíthatók, így fogszuvasodáshoz, illetve ennek következményes betegségeihez, végső esetben fogelvesztéséhez
vezethetnek. Mindezek megelőzése és a már kialakult eltérések korrigálása, illetve az esztétikus mosoly helyreállítása fogszabályozó kezeléssel történik.

Leggyakrabban az állcsontok és a fogak fejlődését nem megfelelő irányba terelő rossz szokásokról ( pl. ujjszopás) való leszoktatás, a szintén negatív hatású kóros ajak és nyelvmozgások megszüntetése már sokat segít. A kezelést akár már 4 éves korban el lehet kezdeni, amikor még csak tejfogai vannak a gyermekeknek. Ilyenkor még kivehető készülékekkel, esetleg készülék nélkül – szájizom-tornával – a helyes mederbe terelhető a fejlődés, kikapcsolva a káros külső körülményeket (rossz szokások).

Ma még Magyarországon sokan idegenkednek a fogszabályzó kezeléstől, többek között azért, mert mások által is látható készüléket kell rendszeresen viselni hónapokon, sőt éveken át. Ilyenkor előfordul, hogy a gyerekek csúfolják egymást, ezért szégyellik hordani a készüléket.

A fogszabályozó készülék behelyezése előtt a fogakról vett lenyomat alapján készített gipszmintán mérésekre kerül sor, amely a megfelelő fogszabályozó készülék megtervezéséhez és elkészítéséhez kell. Szükség szerint ki kell egészíteni a vizsgálatot speciális Röntgenfelvételekkel.

A szabályozó készülék kétféle lehet: kivehető és rögzített. A kezelés mindkét esetben folyamatos ellenőrzés mellett zajlik, és tökéletesen fájdalommentes.

A készülék viselése közben fokozottan figyeljünk oda a helyes szájápolásra! Napjaink fejlett technikáinak köszönhetően már dizájnos, vagy éppen átlátszó fogszabályozók közül választhatunk, biztosítva ezzel az
esztétikus megjelenést.

Gyakran ismétlődő kérdések

összes megtekintése

Hogyan keresheti fel a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot?

Címünk: 1036 Budapest, Evező u. 7.

Telefonon a 06 30 812 5092-es vagy a 06 1 367 8026-os  számokon lehet időpontot egyeztetni.

Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig, előzetes telefonos bejelentkezés alapján.

Megközelíthető tömegközlekedéssel a 9-es, 109-es, 29-es és 111-es autóbusszal a Kolosy térig, valamint a Szentendrei HÉV-vel a Szépvölgyi úti megállóig.

Szakszerű fogászat a III. kerületben. Látogasson el szakrendelőnkbe és vegye igénybe széleskörű fogászati szolgáltatásainkat!

Hogyan történik a vizsgálat, a páciensek kezelése, gondozása a budapesti Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumban?

A vizsgálatok szakrendeléseinken teljesen fájdalommentesek. Fogpótlás Centrumunkba mindenki időpontra érkezik, így a várakozástól is megkíméljük kedves pácienseinket. Rugalmas nyitva tartásunkkal is igyekszünk igényeiket kielégíteni, kényelmüket szolgálni. Kimagasló szakmaiságot, professzionalizmust, empatikus hozzáállást nyújtunk Önnek, így Ön a lehető legjobb kezekben lesz nálunk!

Mit tegyen a vizsgálat előtt? Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Amennyiben van lelete korábbi fogászati képalkotó eljárásról (panoráma röntgen, CT vagy MR), mindenképp hozza magával! Gyógyszerérzékenységéről, ha van, már az első vizsgálati találkozásnál tájékoztassa a fogorvost! Szükség lehet még az állandóan szedett gyógyszerek listájára (pl. véralvadásgátló), illetve az ismert alapbetegségekről se feledkezzen meg!

További Szolgáltatások

+36 30 812 5092 +36 1 367 8026
1036 Budapest, Evező u. 7.
Időpontot kérek