• Fogkőeltávolítás
  Fogkőeltávolítás

  Professzionális ultrahangos fogkőeltávolítás, fájdalommentes kezeléssel!

  Bejelentkezés
 • Fogkőeltávolítás
  Fogkőeltávolítás

  Professzionális ultrahangos fogkőeltávolítás, fájdalommentes kezeléssel!

  Bejelentkezés

Fogkőeltávolítás

//

Fogkőeltávolítás - Ultrahangos fogkőeltávolítás

A mindennapi szájápolást tökéletesen kivitelezni nem is olyan egyszerű feladat! A fogak felszínén fogkő rakódhat le. Minden fogászati kezelés első lépése az esetlegesen fennálló fogkő eltávolítása, az általa fenntartott ínygyulladás megszüntetése, mert megfelelő tömés, vagy fogpótlás csak egészséges íny mellett készíthető.

A fogkő a fogakon maradó lepedékből és a nyálban oldott ásványi anyagokból képződik. A fogkő azért nagyon veszélyes, mert a vele érintkező ínyben gyulladást vált ki. Ha ez a gyulladás hosszabb ideig fennáll, a mélyben a csont leépülését vonja maga után. Hosszú távon ez a fogágy pusztulását, illetve a fogak meglazulását okozhatja. Továbbá a fogkő csúnya, és jelentős szerepe van a kellemetlen szájszag kialakulásában. Ezért eltávolítása rendszeres időközönként (kb. félévente ) mindenképp javasolt.

Az eljárást professzionális szájhigiénés kezelésnek (depurálásnak, ultrahangos fogkő eltávolításnak) nevezzük.

A kezelést ultrahangos gépi eszközzel, vízhűtéssel végezzük. Az ultrahangos készülék által keltett rezgések porrá zúzzák a fogkövet.

Miután a fogfelszínekről eltávolítottuk az íny alatti és az íny feletti fogköveket, a felszíneket simára polírozzuk gumikorong ill. polírozó kefe és polírpaszta felhasználásával. Rá sem ismer fogaira a kezelést követően!

Amennyiben szükséges, a fogkőeltávolítást professzionális szájhigiénés oktatással egészítjük ki, mely során kiválasztjuk az Ön számára legalkalmasabb fogápolási eszközöket, és megmutatjuk, hogy milyen mozdulatokkal kell a fogait tisztítani, hogy azok a lehető legtovább épek és egészségesek maradjanak.


 • K.L.

  A rendelőben, véleményem szerint szakmailag magas minőségű munkát végeznek és a Doktor úr rendkívül emberközpontú, barátságos. Ráadásul mindig pontos tájékoztatást kaptam a kezelés menetére vonatkozóan.

  K.L.
 • T.M.

  A Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot nyugodt szívvel ajánlom minden kedves ismerősömnek, hiszen minden alkalommal pontos, megbízható, udvarias ellátásban volt részem.

  T.M.
 • Régóta járok a Doktor Úrhoz és minden alkalommal elégedetten távoztam az orvosi székből, hiszen minőségi kiszolgálást kaptam korrekt áron. Rugalmasság, profizmus, gyorsaság jellemzi a csapatot!

  SZ. M.

Hasznos információk

összes megtekintése

Kontakt sportok esetén a fogpótlások védelme fogvédővel

Számos sportágban a védőfelszerelés használata kötelező, legyen az hobbi szintű vagy versenysport. A fogvédőt azoknál a sportoknál használják, ahol ütés érheti a fejet. Általában a küzdősportokra jellemző, azonban motorversenyzőknél is alkalmazzák.

A fogvédő ütés esetén eloszlatja az ütés erejét a többi fogon, így kímélve a fogsort.  Célja, hogy védje a szájat, a fogakat, a nyelvet és az állkapcsot a különböző sérülésektől, amelyek nem csak nagy fájdalommal járnak, de komoly esztétikai és egészségi problémákat is okozhatnak.

A fogvédők kialakítása lehet egysoros vagy kétsoros. Az egysoros fogvédő csak a felső fogsort védi, míg a kétsoros fogvédő az alsó és a felső fogsort egyaránt óvja a sérülésektől. Előbbit főként a profi sportolók használják. A kétsoros fogvédő hátránya, hogy kicsit nehezebb benne a légzés.

Elkészítésük szerint a fogvédők lehetnek melegvizes, kétkomponenses (por és folyadék) vagy géles fogvédők. Amennyiben fogszabályozó is van a fogakon, csak egysoros, melegvizes fogvédő viselhető.

A fogvédő esetében fontos, hogy kényelmes legyen, jól illeszkedjen a fogakhoz és megfelelő védelmet nyújtson az ütések és sérülések ellen. Szintén fontos tulajdonság, hogy ne akadályozza viselőjét a légzésben.

A fogvédőt megvásárolhatjuk különböző sportboltokban is (előre gyártott darabok), azonban ha igazán kényelmes és biztonságos, időtálló darabot szeretnénk, akkor az egyéni fogvédőt válasszuk. Ennek a kialakításában fogorvos nyújthat segítséget.

Az egyéni fogvédő elkészítéséhez a fogorvos mintát vesz az alsó és felső fogazatról, és a levett minta alapján, a fogtechnikai laboratóriumban akár 1-2 nap alatt elkészítik a személyre szabott fogvédőt. Hogy igazán egyedi legyen, különböző színek közül is választhatunk.

Az egyéni fogvédő előnye, hogy tökéletesen illeszkedik a fogakhoz, és nem okoz idegen-tárgy érzetet sem. A küzdősportoknál lényeges, hogy a fogvédő ne mozduljon el, mivel nem csak zavaró, de veszélyes is lehet, ha megakadályozza a levegő áramlását.

Ha Ön rendszeresen sportol, akár hobbi-, akár versenyszinten, javasoljuk az egyéni fogvédő használatát!

További információval kapcsolatban kérje szakorvosunk véleményét! Jelentkezzen be a 36 30 812 5092-es telefonszámon vagy az info@hargitaidental.hu email címen!

 

Gyakran ismétlődő kérdések

összes megtekintése

Hogyan keresheti fel a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot?

Címünk: 1036 Budapest, Evező u. 7.

Telefonon a 06 30 812 5092-es vagy a 06 1 367 8026-os  számokon lehet időpontot egyeztetni.

Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig, előzetes telefonos bejelentkezés alapján.

Megközelíthető tömegközlekedéssel a 9-es, 109-es, 29-es és 111-es autóbusszal a Kolosy térig, valamint a Szentendrei HÉV-vel a Szépvölgyi úti megállóig.

Szakszerű fogászat a III. kerületben. Látogasson el szakrendelőnkbe és vegye igénybe széleskörű fogászati szolgáltatásainkat!

Hogyan történik a vizsgálat, a páciensek kezelése, gondozása a budapesti Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumban?

A vizsgálatok szakrendeléseinken teljesen fájdalommentesek. Fogpótlás Centrumunkba mindenki időpontra érkezik, így a várakozástól is megkíméljük kedves pácienseinket. Rugalmas nyitva tartásunkkal is igyekszünk igényeiket kielégíteni, kényelmüket szolgálni. Kimagasló szakmaiságot, professzionalizmust, empatikus hozzáállást nyújtunk Önnek, így Ön a lehető legjobb kezekben lesz nálunk!

További Szolgáltatások

+36 30 812 5092 +36 1 367 8026
1036 Budapest, Evező u. 7.
Időpontot kérek