• Fogfehérítés
  Fogfehérítés

  Akár több árnyalattal fehérebb fogak! Készüljön fel a különleges alkalmakra!

  Bejelentkezés
 • Fogfehérítés
  Fogfehérítés

  Akár több árnyalattal fehérebb fogak! Készüljön fel a különleges alkalmakra!

  Bejelentkezés

Fogfehérítés

//

Randevú? Állásinterjú? Esküvő? Konferencia? Államvizsga? Fellépés? TV szereplés? Évforduló? Keresztelő?

Ugye nem is gondolnánk mennyi fontos időpont van az életben, amikor a kulturált megjelenés, egy nyerő mosoly elengedhetetlen?

Napjainkban egyre nagyobb szerepet játszik a jó megjelenés, s ennek részeként a szép, egészséges fogazat. Az anyagok és a technológiák fejlődése lehetőséget teremt a fogorvos számára a legmagasabb esztétikai igény kielégítésére is.

A fogak elszíneződése komoly esztétikai problémákat jelent a páciensek számára. Ennek csökkentésére, megszüntetésére kifejlesztett megoldás a professzionális fogfehérítés. Fogfehérítés alatt a fog színének kémiai úton történő világosabbá tételét értjük. Kontraindikált a fogállományt érintő veleszületett és szerzett hibák, fognyaki kopás, fognyaki érzékenység és fogínygyulladás esetén. Fontos tudni, hogy a tömések valamint a fogpótlások színe ennek az eljárásnak a segítségével nem változtatható meg.

Rendelőnkben otthon elvégezhető fogfehérítő kezeléseket javaslunk pácienseinknek, mellyel akár több árnyalatot is fehérednek a fogak. Készüljön fel Ön is a különleges alkalmakra!


A rendelői fogfehérítés nagy koncentrációjú oxidálószert helyezünk a fogakra, és a fehérítőanyag hatékonyságát plazmalámpával fokozzuk. A kezelés egy-másfél órát vesz igénybe, és akár 7-8 színárnyalatbeli különbség is elérhető vele.

Az otthoni fogfehérítés esetében a fogorvos lenyomatot készít a kezelendő fogívről. Ez alapján készül el személyre szabottan az a sín, amelybe otthon a páciens belehelyezi a fehérítő anyagot. Ezt naponta néhány órát kell viselni 1-2 hétig. Segítségével az eredeti fogszínhez képest kb. 2-3 árnyalattal világosabb szín érhető el. A kezelés hatékonyságát nagymértékben befolyásolják a páciens táplálkozási szokásai - sok színezőanyagot tartalmazó ételek és italok (kávé, tea, kóla) fogyasztása esetén az eredeti fogszín hamarabb visszatér - szájhigiénéje valamint az, hogy dohányzik-e vagy sem.

 • K.L.

  A rendelőben, véleményem szerint szakmailag magas minőségű munkát végeznek és a Doktor úr rendkívül emberközpontú, barátságos. Ráadásul mindig pontos tájékoztatást kaptam a kezelés menetére vonatkozóan.

  K.L.
 • T.M.

  A Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot nyugodt szívvel ajánlom minden kedves ismerősömnek, hiszen minden alkalommal pontos, megbízható, udvarias ellátásban volt részem.

  T.M.
 • Régóta járok a Doktor Úrhoz és minden alkalommal elégedetten távoztam az orvosi székből, hiszen minőségi kiszolgálást kaptam korrekt áron. Rugalmasság, profizmus, gyorsaság jellemzi a csapatot!

  SZ. M.

Hasznos információk

összes megtekintése

Fogfehérítés

Bizonyára emlékeznek még a Baywatch című nagy sikerű sorozat szereplőire, akik egytől egyig bronzszínűre barnultan, úszódresszben/úszónadrágban szaladgáltak a tengerparton, és mosolyuk ragyogása még a képernyőn keresztül is vakító volt… Nos igen, az amerikai álomgyár Európát is meghódította külsőségek tekintetében, és a technika fejlődésével, már mindenki számára elérhetővé vált a ragyogóan fehér fogsor!

A megoldások széles skálájából választhatunk már, mint: éjszakai fogfehérítő zselék, plazmalámpás fogfehérítés, lézeres (tartós) fogfehérítés, és a legtovább tartó megoldásként porcelánhéj. Alább a plazmalámpás fogfehérítés rejtelmeit fogjuk feltárni Ön előtt.

A fogfehérítés során első lépésként a fogtövön lerakódott fogkövet távolítják el (depurálás). Erre a beavatkozásra fehérítéstől függetlenül szükség lenne, mert sok (nagyobb) bajtól óvhatjuk meg a fogainkat. Következő lépésben egy védőréteget kennek az íny szélére, hogy megvédjék a felmaródástól. A kezelés folyamán az elszíneződéseket tulajdonképpen leoxidálják a fogzománcról. Erre a célra egy speciális zselé állagú anyag használatos, melyet a felkenés után plazmafénnyel világítanak meg a hatás elérése érdekében.

Egy kezelés során két- három alkalommal lehet egy területet újravilágítani, ami súlyosabb esetekben is három- négy árnyalatnyi változást eredményez.

Hosszan tartóssága mindössze az életmódunktól függ! Felvetődik a kérdés, hogy ha rászánom magam, akkor nem éri-e meg jobban, ha oda is figyelek a szokásaimra a későbbiekben? A válasz: DE! Mindenképpen! Ugyanis gondoljunk bele. Ha minimum naponta kétszer mosok fogat, netán még szájvizet is használok, már sokban hozzájárultam a fogaim egészségéhez. Ha nem fogyasztok annyi savas ételt, kisebb az esély a szervezetem elsavasítására, elkerülöm a gyomorbántalmakat és egészségesebb leszek. Ha nem dohányzom, akkor nem lesznek újra sárgák a fogaim, javul a keringésem, a légzéskapacitásom, sőt férfiak esetében javul a potencia is. És utoljára, ne feledjük el, hogy a szervezetben minden mindennel összefügg!

Tehát, ha úgy dönt, hogy kifehérítteti a fogait, tegyen egy lépést az egészsége érdekében is!

Gyakran ismétlődő kérdések

összes megtekintése

Hogyan keresheti fel a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot?

Címünk: 1036 Budapest, Evező u. 7.

Telefonon a 06 30 812 5092-es vagy a 06 1 367 8026-os  számokon lehet időpontot egyeztetni.

Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig, előzetes telefonos bejelentkezés alapján.

Megközelíthető tömegközlekedéssel a 9-es, 109-es, 29-es és 111-es autóbusszal a Kolosy térig, valamint a Szentendrei HÉV-vel a Szépvölgyi úti megállóig.

Szakszerű fogászat a III. kerületben. Látogasson el szakrendelőnkbe és vegye igénybe széleskörű fogászati szolgáltatásainkat!

További Szolgáltatások

+36 30 812 5092 +36 1 367 8026
1036 Budapest, Evező u. 7.
Időpontot kérek