• Fájdalommentes fogászat
  Fájdalommentes fogászat

  Lehet egy fogászati kezelés kellemes élmény? Nálunk igen!

  Bejelentkezés
 • Fájdalommentes fogászat
  Fájdalommentes fogászat

  A kezelés ne rossz emlék, hanem kellemes élmény legyen!

  Bejelentkezés
 • Fájdalommentes fogászat Óbuda
  Fájdalommentes fogászat Óbuda

  A kezelés ne rossz emlék, hanem kellemes élmény legyen!

  Bejelentkezés

Fájdalommentes fogászat

//

Fájdalommentes fogászat

Minden, az emberi testet érintő elváltozás, betegség többnyire fájdalommal jár. Fokozottan érvényes ez a fej-nyak régióra. Ezen a területen helyezkedik el ugyanis az ingerekre amúgy is rendkívül hevesen reagáló érzékszerveink közül négy (szagló-, látó-, halló-, ízlelő szerv) és szintén itt található az önmagában is bonyolult működésű és beidegzésű rágószervünk az alsó-felső állkapocs a fogakkal és a nyelvvel.

Éppen ezért, kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a kezelések valóban fájdalommentesek legyenek és a lehető legkisebb stresszt és kellemetlen élményt okozzák pácienseinknek.


Ezen okból ruháztunk be a Quick Sleeper 5 innovatív fájdalomcsillapító injekció berendezésbe. Ennek köszönhetően már az injekció beadását sem érzik pácienseink, és a kezelés során sem éreznek semmilyen diszkomfort érzetet.

Az innovatív technológiának köszönhetően az alsó ajak és a nyelv nem zsibbad a kezelés alatt és után sem, így bátran étkezhet, és beszélni is tud már a székből felállva. Kiemelt előnye, hogy sokkal kevesebb tűszúrással megoldhatók a nagyobb szájrehabilitációs műtétek is. Kényelmes Önnek is, az orvosnak is!

A fogakból 32 darab van, mindegyik külön beidegzésű „egyén” és a nem kellően ápolt és karbantartott fogazat a fogszuvasodás (caries) következményes betegségei folytán 32-szeres eséllyel fájdulhat meg. Ilyenkor az egyetlen lehetséges teendő (az összes népi gyógymód kipróbálása után) egy fogorvos felkeresése.

Az esetleges gyermekkori rossz élmények, a szomszédok rémtörténetei és az egyéni berzenkedés legyőzése után tehát felkeresi fogorvosát, mert – erősen nyilall, tompán fáj egész nap, már három napja nem alszom, nem tudok a munkámra koncentrálni, stb. – aki alapos szájvizsgálat és a megfelelő diagnózis felállítása után egy apró tűszúrással minden fájdalmát megszünteti. Ez ám a csoda, nem? (Miért voltam olyan..., hogy ilyen sokáig szenvedtem?)

A fájdalommentes fogászati ellátás alapja a megfelelő helyre, megfelelő mennyiségben beadott érzéstelenítő injekció, melynek hatására a fogakat és egyéb szájképleteket ellátó idegek ingerületvezető képességét megfordíthatóan, megfelelő ideig blokkolni tudjuk. Az érzéstelenség ideje alatt a legbonyolultabb beavatkozásokat is el lehet végezni fájdalommentesen. Az érzéstelenítéshez számos korszerű, rövidebb és hosszabb ideig ható készítmény áll a rendelkezésünkre, melyekkel a beavatkozás fájdalommentességét garantálni lehet.

 • K.L.

  A rendelőben, véleményem szerint szakmailag magas minőségű munkát végeznek és a Doktor úr rendkívül emberközpontú, barátságos. Ráadásul mindig pontos tájékoztatást kaptam a kezelés menetére vonatkozóan.

  K.L.
 • T.M.

  A Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot nyugodt szívvel ajánlom minden kedves ismerősömnek, hiszen minden alkalommal pontos, megbízható, udvarias ellátásban volt részem.

  T.M.
 • Régóta járok a Doktor Úrhoz és minden alkalommal elégedetten távoztam az orvosi székből, hiszen minőségi kiszolgálást kaptam korrekt áron. Rugalmasság, profizmus, gyorsaság jellemzi a csapatot!

  SZ. M.

Hasznos információk

összes megtekintése

Fogékszer

Napjainkra a különböző piercingek és tetoválások teljesen elfogadottak és közkedveltek. A mosolyunk díszítése sem különbözik ettől. A fogfehérítésen és a porcelán héjon felül, apró ékszert is elhelyezhetünk a fogainkon, tovább emelve mosolyunk ragyogását.

Az ékszer egy apró csiszolt üveg vagy drágakő, de igény szerint arany is lehet. Az elhelyezés a fog megfúrása vagy felsértése nélkül történik. Egy speciális ragasztótechnikával a zománc felületére rögzítjük a követ, leggyakrabban a metszőfogak elülső részén.

Talán felmerül Önben a kérdés, hogy mennyire rögzít jól az a ragasztó? Aggodalomra semmi ok! Sem az étkezés, sem a fogmosás nem befolyásolja a tapadást! Az ékszert fogorvos rögzíti, és igény esetén Ő cseréli, vagy távolítja el.

Fogfehérítés

Bizonyára emlékeznek még a Baywatch című nagy sikerű sorozat szereplőire, akik egytől egyig bronzszínűre barnultan, úszódresszben/úszónadrágban szaladgáltak a tengerparton, és mosolyuk ragyogása még a képernyőn keresztül is vakító volt… Nos igen, az amerikai álomgyár Európát is meghódította külsőségek tekintetében, és a technika fejlődésével, már mindenki számára elérhetővé vált a ragyogóan fehér fogsor!

A megoldások széles skálájából választhatunk már, mint: éjszakai fogfehérítő zselék, plazmalámpás fogfehérítés, lézeres (tartós) fogfehérítés, és a legtovább tartó megoldásként porcelánhéj. Alább a plazmalámpás fogfehérítés rejtelmeit fogjuk feltárni Ön előtt.

A fogfehérítés során első lépésként a fogtövön lerakódott fogkövet távolítják el (depurálás). Erre a beavatkozásra fehérítéstől függetlenül szükség lenne, mert sok (nagyobb) bajtól óvhatjuk meg a fogainkat. Következő lépésben egy védőréteget kennek az íny szélére, hogy megvédjék a felmaródástól. A kezelés folyamán az elszíneződéseket tulajdonképpen leoxidálják a fogzománcról. Erre a célra egy speciális zselé állagú anyag használatos, melyet a felkenés után plazmafénnyel világítanak meg a hatás elérése érdekében.

Egy kezelés során két- három alkalommal lehet egy területet újravilágítani, ami súlyosabb esetekben is három- négy árnyalatnyi változást eredményez.

Hosszan tartóssága mindössze az életmódunktól függ! Felvetődik a kérdés, hogy ha rászánom magam, akkor nem éri-e meg jobban, ha oda is figyelek a szokásaimra a későbbiekben? A válasz: DE! Mindenképpen! Ugyanis gondoljunk bele. Ha minimum naponta kétszer mosok fogat, netán még szájvizet is használok, már sokban hozzájárultam a fogaim egészségéhez. Ha nem fogyasztok annyi savas ételt, kisebb az esély a szervezetem elsavasítására, elkerülöm a gyomorbántalmakat és egészségesebb leszek. Ha nem dohányzom, akkor nem lesznek újra sárgák a fogaim, javul a keringésem, a légzéskapacitásom, sőt férfiak esetében javul a potencia is. És utoljára, ne feledjük el, hogy a szervezetben minden mindennel összefügg!

Tehát, ha úgy dönt, hogy kifehérítteti a fogait, tegyen egy lépést az egészsége érdekében is!

Gyökérkezelés

Létezik egy olyan kifejezés a fogászatban, aminek hallatán is szúró fájdalmat érzünk a szánkban. Ez pedig nem más, mint a gyökérkezelés. Közelebbről, ez annyit jelent, hogy fogaink rendelkeznek anyagcserével, keringéssel, és idegszálakkal is. Bizonyos külső hatásokra az idegpályák, és az érrendszer begyulladhat. Ez komoly fájdalommal párosul, ami gyakran kisugárzik az arc- és a homloküregre vagy a fülre, ami ott is fájdalmat, netán újabb gyulladást okozhat. Ilyenkor az orvos a fog belsejéből eltávolítja az elhalt szöveteket, és kezeli a gyulladást.

A kezelés folyamata

 • röntgen kép készítése
 • szükség esetén érzéstelenítés
 • gyökércsatorna feltárása
 • elhalt szövetek eltávolítása
 • gyulladáscsökkentő folyadékkal való átöblítés, szükséges esetben antibiotikus paszta elhelyezése a csatornába a gyulladás megszüntetése érdekében
 • gyökércsatorna betömése
 • fog koronájának betömése

Talán, így végigolvasva a kezelést ijesztően hangzik, de egy dolgot ne felejtsünk el! Ez egy elhanyagolhatóan kis kellemetlenséggel járó kezelés ahhoz képest, amilyen szövődmények történhetnek abban az esetben, ha nem fordulunk orvoshoz.

Implantátum

Már sok helyen olvashatunk a különféle fogpótlásokról. Beleértve a tartós, és kivehető pótlásokat is. Alább a rögzített implantátumokról fogunk írni.

De nézzük, mi is ez valójában!

A fog implantátum egy titánból készült mesterséges foggyökér, melyet sebészeti úton helyeznek az állcsontba, és szilárdan tartja a ráhelyezett egy vagy több műfogat. Az implantátumokkal rögzített fogsorok és hidak nem mozognak a szájban, ami egy fontos előnynek számít evés és beszéd közben. Ez a biztonságos illeszkedés természetesebb érzést kölcsönöz.

Az implantátum helyétől és a páciens szájápolási szokásaitól függően, az implantátumok élettartama általában 10-20 év.

Manapság a fogászati implantátumok titánból készülnek, egy olyan fémből, melynek különleges tulajdonságai erre alkalmassá teszik, nem korrodálódik, ellenáll a savaknak és egyéb anyagoknak, nem mágnesezhető és rendkívül erős a súlyához képest. Ezt az anyagot sok évig vizsgálták. A jelenleg használatos implantátumok szövetbarátok, nem okoznak semmiféle károsodást és a szövetek jól viselik.

Pácienseink is meglepődve tapasztalják, hogy a rémhírekkel ellentétben az implantáció milyen kicsi fájdalommal jár. A beavatkozást sokéves tapasztalattal rendelkező szájsebészek, implantológusok végzik, és helyi érzéstelenítést alkalmaznak. A beavatkozás csupán egy kis operációnak felel meg, melyet követően egy hétig a varratok és a gyógyulási folyamat miatt kicsit kellemetlenebbül érezheti magát. A legtöbb esetben, ha csak 1 fogról van szó, akkor a beavatkozás csupán egy órát vesz igénybe.

Ha az implantátum a száj front részére kerül, akkor a fogorvos egy ideiglenes fogsort vagy hidat készíttet Önnek, hogy ne maradjon fogak nélkül. Amennyiben teljes műfogsora van, úgy ezt az egész gyógyulási időszak alatt hordhatja, miután ezt átalakították.

Fontos tudnivalók az implantációs műtétet követően:

A műtéti területre tegyen kívülről hideg borogatást a duzzanat csökkenésére. Ne egyen ameddig az érzéstelenítő hatása tart. Egy napig ne fogyasszon kávét, teát, alkoholt, ne dohányozzon és ne egyen fűszeres, csípős ételeket! Fordítson fokozott gondot a szájhigiéniára, az implantátum környékét kivéve rendesen mosson fogat, és öblögessen fertőtlenítő oldattal utasítás szerint! A javasolt gyógyszereket vegye be! Szükség szerint vegyen be fájdalomcsillapítót.

A varratokat 7-10 nap múlva távolítják el.

Az implantátum behelyezése után több hónapot kell várni, amíg az implantátum becsontosodik, azaz ránő a csont és ezáltal rögzül. Az alsó és felső állkapocs esetében is ez 3-4 hónap, a felsőnél sinuslift pedig 6 hónap. Az implantátum az íny alatt, befedve gyógyul. A teljes gyógyulás után kerülhet sor a második operációra és a fogpótlás (híd, korona vagy műfogsor) elkészítésére és rögzítésére.

A fogbeültetéseknek több mint 90%-a sikeresnek mondható. Előfordulhat, hogy az implantátum nem rögzül a csonthoz, és amikor feltárják, kiderül, hogy laza maradt. Ebben az esetben a laza implantátumot el kell távolítani, és másikat behelyezni. A következő okai lehetnek ennek: sebészeti trauma, gyulladás/ elfertőződés, dohányzás, egészséges csontállomány hiánya, stb.

Mikor javasolt implantációs fogpótlás és mik az előnyei?

Ha egyes fogak pótlására van szükség, az implantátum alkalmas arra, hogy az egészséges szomszédos fogak lecsiszolása nélkül a hiányzó fogat pótolja.

Ha egy, a fogsor végén hiányzó fogat kell pótolni illetve ha több fog hiányzik. Ilyen esetekben csak implantátumok segítségével lehetséges a rögzített pótlás, vagyis híd készítése, ami kényelmesebb és könnyebben kezelhető, mint a kivehető pótlás.

Ha csak néhány saját fog áll rendelkezésre, az adott helyzettől függően az implantátumokkal vagy fix vagy kivehető fogpótlás készíthető.

Teljes foghiány esetén az adott szituációtól függően 6-8 implantátum segítségével lehetőség van fix pótlásra, körhíd vagy úgynevezett overdenture és kombinált fogpótlás készítésére. Teljes fogatlanság esetében már kisszámú implantátummal olyan műfogsor készíthetõ, amely nem mozdul el rágás vagy beszéd alatt. Komfort- és biztonságérzetet nyújt beszéd és rágás közben.

Az implantátum további előnye, hogy megelőzi a fogelvesztés után elkerülhetetlen csontlebontódást.

Mi az implantátummal rögzített műfogsor és mik az előnyei?

Teljes foghiány esetén alkalmazhatjuk, amennyiben elég csontállománnyal rendelkezik a beteg. Az ún. overdenture-t implantátumok rögzítik, ezzel ellentétben a hagyományos fogsorok az ínyre és szájpadlásra támaszkodnak, és kevésbé stabilak. Ez könnyen kivehető. Megkönnyíti a beszédet, nem kell attól tartani, hogy kilazul vagy kiesik a szájból. Olyan ételeket is fogyaszthat, melyeket korábban nem. Az implantátummal rögzített műfogsor természetesebb érzést biztosít a hagyományossal szemben.

Gyakran ismétlődő kérdések

összes megtekintése

Hogyan keresheti fel a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot?

Címünk: 1036 Budapest, Evező u. 7.

Telefonon a 06 30 812 5092-es vagy a 06 1 367 8026-os  számokon lehet időpontot egyeztetni.

Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig, előzetes telefonos bejelentkezés alapján.

Megközelíthető tömegközlekedéssel a 9-es, 109-es, 29-es és 111-es autóbusszal a Kolosy térig, valamint a Szentendrei HÉV-vel a Szépvölgyi úti megállóig.

Szakszerű fogászat a III. kerületben. Látogasson el szakrendelőnkbe és vegye igénybe széleskörű fogászati szolgáltatásainkat!

Hogyan történik a vizsgálat, a páciensek kezelése, gondozása a budapesti Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumban?

A vizsgálatok szakrendeléseinken teljesen fájdalommentesek. Fogpótlás Centrumunkba mindenki időpontra érkezik, így a várakozástól is megkíméljük kedves pácienseinket. Rugalmas nyitva tartásunkkal is igyekszünk igényeiket kielégíteni, kényelmüket szolgálni. Kimagasló szakmaiságot, professzionalizmust, empatikus hozzáállást nyújtunk Önnek, így Ön a lehető legjobb kezekben lesz nálunk!

Mit tegyen a vizsgálat előtt? Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Amennyiben van lelete korábbi fogászati képalkotó eljárásról (panoráma röntgen, CT vagy MR), mindenképp hozza magával! Gyógyszerérzékenységéről, ha van, már az első vizsgálati találkozásnál tájékoztassa a fogorvost! Szükség lehet még az állandóan szedett gyógyszerek listájára (pl. véralvadásgátló), illetve az ismert alapbetegségekről se feledkezzen meg!

További Szolgáltatások

+36 30 812 5092 +36 1 367 8026
1036 Budapest, Evező u. 7.
Időpontot kérek