• Esztétikus tömések
  Esztétikus tömések

  Prémium minőségű, magas esztétikai igényeket kielégítő tömőanyagokkal megőrizheti a már sérült saját fogait akár egy életen át!

  Bejelentkezés
 • Esztétikus tömések
  Esztétikus tömések

  Rendelőnk a piacvezető 3M referencia rendelője. Az elsők közt kezdtük el használni és azóta is kitartunk a minőség mellett!

  Bejelentkezés

Esztétikus tömések

//

Esztétikus fogszínű tömés - esztétikus fogtömés - esztétikus fogászat

A fogak konzervatív kezelésében, esztétikus gyógyításában fontos szerepe van az esztétikus töméseknek (fogszínű töméseknek).

Referencia rendelőnkben a piacvezető 3M Espe cég kiváló minőségű, magas esztétikai igényeket kielégítő, fogszínű fényrekötő tömőanyagait alkalmazzuk az elülső metsző és a hátsó rágófogakba, kisebb és közepes méretű szuvasodások ellátására. Amalgám tömések cseréjére is kiválóan alkalmas.

Amennyiben nagyobb foganyagvesztést kell pótolnunk, ma már ennek sincs akadálya. Ne muszáj egyből koronát felragasztani, hiszen megfelelő szájhigiéne mellett legidőtálló, „foghű” tömésre ideális alternatíva az esztétikus betét (inlay, onlay)! A betét olyan tömés, amelyet fogtechnikus készít el, a pontosan levett lenyomat alapján, CAD/CAM technikával.

Ezt követően, szilárd állapotban kerül a preparált üregbe, és ott ragasztással rögzül. Készítésük hosszabb időt vesz igénybe, két ülésben történik, hiszen az üregalakítás után igen precíz lenyomatot készít a fogorvos, ami alapján a fentebb említett módon, a fogtechnika készíti el a betétet, amit a fogorvos a második ülésben ragaszt be.

Anyaga szerint rendelőnkben arany, arany-kerámia és kerámia betétet készítünk.


Ajánlott:
Ha a fogkorona nagyrésze megrongálódott, elpusztult, fogszuvasodás következtében
Kevés a megmaradt ép fogszövet, melynek védelmét csak ezzel a megoldással lehet biztosítani
Gyökérkezelt fogak végleges ellátásakor
Ha tartós tömést szeretne
Rágófelszín rekonstrukciójára
Kopott fogaknál harapásemelésre

Készítésének menete:

Fájdalommentes üregalakítás érzéstelenítésben
Precíz lenyomatvétel
Fogtechnikai labor elkészíti a restaurációt
Elkészült inlay beragasztása
Végső polírozás

 • T.M.

  A Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot nyugodt szívvel ajánlom minden kedves ismerősömnek, hiszen minden alkalommal pontos, megbízható, udvarias ellátásban volt részem.

  T.M.

Hasznos információk

összes megtekintése

A nyomáskülönbség hatása a fogakra (repülés, búvárkodás)

Aki már valaha búvárkodott – és szuvas, repedt vagy tömött fogakkal rendelkezett – biztosan be tud számolni fájdalomról a fogban/fogakban és akár az állkapocsban. Ugyanezt tapasztalhatjuk repülés közben is. A közös pont pedig a nyomáskülönbség, és az ennek hatására kialakuló úgynevezett barotrauma.

A barotrauma (baro – nyomás, trauma – sérülés) a szervezet válasza a nyomáskülönbségre.  Leggyakrabban a levegőben vagy vízben lévő nyomásváltozás hatására következhet be, vagyis, ha a külső levegő és a szervezet belső légnyomása különbözik.

Valószínűleg mindenki tapasztalta már legalább egyszer, hogy a gyorsan változó magasságkülönbség hatására – legyen az autó vagy repülőgép – bedugul a füle. Ez szintén a nyomáskülönbség miatt következik be, azonban könnyedén kiegyenlíthetjük a nyomást egy erőteljes nyeléssel, ásítással vagy rágózással.

Ha a repülőgépek elérik az utazómagasságot, akkor jelentősen visszaesik a légnyomás a kabinban, ami csökkenti a szállított oxigén mennyiségét a vérben, így szükségessé teszi a fokozott folyadékpótlást. A nyomásváltozás azonban további problémákat is okozhat, főként azokban a szervekben, amelyekben levegő van (középfül, fogak).

Amennyiben szuvas, tömött vagy repedt fogunk van, a levegő bejut a repedésekbe és bent ragadhat, majd a nyomáskülönbség hatására kitágulhat, és ezzel fájdalmat okozhat a területen, ami kisugározhat az állkapocsra is.

Fogfájást akkor is tapasztalhatunk, ha a fájdalom az arcüregben alakul ki és átsugárzik a felső állcsontra, a fogakra és az ínyre. Különösen fennáll ez a veszély, ha valamilyen fogászati problémával is rendelkezünk. Ha repülés vagy búvárkodás során rendszeresen tapasztaljuk a nyomáskülönbség okozta fájdalmat, javasolt fogorvoshoz fordulni!

Átmenetileg kezelhető ugyan a fájdalom ibuprofén tartalmú készítményekkel, azonban célszerű minél előbb fogorvoshoz fordulni és kideríteni a probléma okát! Repülőút esetén szintén segíthet, ha kerüljük a túl meleg vagy hideg italok fogyasztását, amelyek súlyosbíthatják a fogfájást.

Javasoljuk pácienseinknek, hogy repülőút előtt és búvárkodás esetén keressék fel fogorvosukat, és győződjenek meg fogaik megfelelő állapotáról!

Nem ajánlott a repülés fogtömések után egy-két nappal, illetve a bonyolultabb kezelések esetén (pl. bölcsességfog eltávolítás) legalább három-négy hétig. Kérjék fogorvosuk tájékoztatását!

Időjárási frontok esetén szintén jelentkezhet hasonló fájdalom az állkapocsban és az arcüregben, ezért javasoljuk az okok kivizsgálását! Akár egy egyszerű beavatkozással is enyhíthetők a visszatérő fájdalmak a fogakban.

További információért forduljon szakorvosunkhoz! Jelentkezzen be a 06 30 812 5092-es telefonszámon vagy az info@hargitaidental.hu email címen!

Gyakran ismétlődő kérdések

összes megtekintése

Hogyan keresheti fel a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot?

Címünk: 1036 Budapest, Evező u. 7.

Telefonon a 06 30 812 5092-es vagy a 06 1 367 8026-os  számokon lehet időpontot egyeztetni.

Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig, előzetes telefonos bejelentkezés alapján.

Megközelíthető tömegközlekedéssel a 9-es, 109-es, 29-es és 111-es autóbusszal a Kolosy térig, valamint a Szentendrei HÉV-vel a Szépvölgyi úti megállóig.

Szakszerű fogászat a III. kerületben. Látogasson el szakrendelőnkbe és vegye igénybe széleskörű fogászati szolgáltatásainkat!

Hogyan történik a vizsgálat, a páciensek kezelése, gondozása a budapesti Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumban?

A vizsgálatok szakrendeléseinken teljesen fájdalommentesek. Fogpótlás Centrumunkba mindenki időpontra érkezik, így a várakozástól is megkíméljük kedves pácienseinket. Rugalmas nyitva tartásunkkal is igyekszünk igényeiket kielégíteni, kényelmüket szolgálni. Kimagasló szakmaiságot, professzionalizmust, empatikus hozzáállást nyújtunk Önnek, így Ön a lehető legjobb kezekben lesz nálunk!

Mi a baj az amalgámmal?

Először is jó tudni, hogy az amalgám tömések ezüst és higany keverékéből készülnek. Ami már önmagában elgondolkodtató, hiszen a higanyról gyerekként talán mindannyian azt hallottuk, hogy kihullanak tőle a fogaink… Akkor miért kerül éppen a szájba? Az elmúlt években már sokan aktívan támadták az amalgámot, mert egyes kutatások szerint rákkeltő hatású. Akkor ez azt jelenti, hogy a család fogorvosa nem jó szakember, és ezért használt amalgámot?

Na, most legyen okos az ember…

Az orvosok védelmében annyit, hogy a technika fejlődésének köszönhetően derül fény az újabb, jobb megoldásokra. Nincs más, mint lépést tartani a fejlődéssel.

Amint túlléptünk a kezdeti kételyen és felháborodáson, érdemes elmenni egy fogászati ellenőrzésre, hogy az esetleg amalgámmal tömött fog milyen állapotban van. A vizsgálatot követően cserére kerül sor. Eltávolítják a régi tömést – ami önmagában nem is egyszerű feladat – kitisztítják alatta a fog belsejét, majd esztétikus és egészségre nem káros (!) tömőanyaggal zárják vissza a fogat.

Ha kétség ébredt bennünk, mindenképpen érdemes elmenni a cserére, hiszen egyrészről megnyugtató a tudat, hogy nincs (talán) mérgező anyag a szájban, másrészt sokkal szebb az amalgámfoltok nélküli kacagás.

Mit tegyen a vizsgálat előtt? Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Amennyiben van lelete korábbi fogászati képalkotó eljárásról (panoráma röntgen, CT vagy MR), mindenképp hozza magával! Gyógyszerérzékenységéről, ha van, már az első vizsgálati találkozásnál tájékoztassa a fogorvost! Szükség lehet még az állandóan szedett gyógyszerek listájára (pl. véralvadásgátló), illetve az ismert alapbetegségekről se feledkezzen meg!

További Szolgáltatások

+36 30 812 5092 +36 1 367 8026
1036 Budapest, Evező u. 7.
Időpontot kérek