+36 1 367 8026
+36 30 812 5092
 • Esztétikus tömések
  Esztétikus tömések

  3M prémium minőségű, magas esztétikai igényeket kielégítő tömőanyag
  Időtálló inlay, onlay esztétikus betétek

  Bejelentkezés
 • Esztétikus tömések
  Esztétikus tömések

  3M prémium minőségű, magas esztétikai igényeket kielégítő tömőanyag
  Időtálló inlay onlay esztétikus betétek

  Bejelentkezés
 • Esztétikus tömések
  Esztétikus tömések

  3M prémium minőségű, magas esztétikai igényeket kielégítő tömőanyag
  Időtálló inlay onlay esztétikus betétek

  Bejelentkezés

Esztétikus tömések

//

Esztétikus fogszínű tömés - esztétikus fogtömés - esztétikus fogászat

A fogak konzervatív kezelésében, esztétikus gyógyításában fontos szerepe van az esztétikus töméseknek (fogszínű töméseknek).

Referencia Rendelőnkben a piacvezető 3M Espe cég igen kiváló minőségű, magas esztétikai igényeket kielégítő, fogszínű fényrekötő tömőanyagait alkalmazzuk az elülső metsző és a hátsó rágófogakba, kisebb és közepes méretű szuvasodások ellátására. Amalgám tömések cseréjére is kiválóan alkalmas.

De ha ön a legpontosabb, megfelelő szájhigiéne mellett legidőtállóbb, leginkább „foghű” tömésre vágyik, akkor önnek az esztétikus betétet (inlayt, onlayt) ajánljuk! A betét olyan tömés, amely szilárd állapotban kerül a preparált üregbe, és ott ragasztással rögzül. Készítésük hosszabb időt vesz igénybe, két ülésben történik, hiszen az üregalakítás után igen precíz lenyomatot készít a fogorvos, ami alapján a fogtechnika készíti el a betétet, amit a fogorvos a második ülésben ragaszt be.

Anyaga szerint rendelőnkben arany, arany-kerámia és kerámia betétet készítünk.


Ajánlott:
Ha a fogkorona nagyrésze megrongálódott, elpusztult, fogszuvasodás következtében
Kevés a megmaradt ép fogszövet, melynek védelmét csak ezzel a megoldással lehet biztosítani
Gyökérkezelt fogak végleges ellátásakor
Ha tartós tömést szeretne
Rágófelszín rekonstrukciójára
Kopott fogaknál harapásemelésre

Készítésének menete:

Fájdalommentes üregalakítás érzéstelenítésben
Precíz lenyomatvétel
Fogtechnikai labor elkészíti a restaurációt
Elkészült inlay beragasztása
Végső polírozás

 • T.M.

  A Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot nyugodt szívvel ajánlom minden kedves ismerősömnek, hiszen minden alkalommal pontos, megbízható, udvarias ellátásban volt részem.

  T.M.

Hasznos információk

összes megtekintése

A nyomáskülönbség hatása a fogakra (repülés, búvárkodás)

Aki már valaha búvárkodott – és szuvas, repedt vagy tömött fogakkal rendelkezett – biztosan be tud számolni fájdalomról a fogban/fogakban és akár az állkapocsban. Ugyanezt tapasztalhatjuk repülés közben is. A közös pont pedig a nyomáskülönbség, és az ennek hatására kialakuló úgynevezett barotrauma.

A barotrauma (baro – nyomás, trauma – sérülés) a szervezet válasza a nyomáskülönbségre.  Leggyakrabban a levegőben vagy vízben lévő nyomásváltozás hatására következhet be, vagyis, ha a külső levegő és a szervezet belső légnyomása különbözik.

Valószínűleg mindenki tapasztalta már legalább egyszer, hogy a gyorsan változó magasságkülönbség hatására – legyen az autó vagy repülőgép – bedugul a füle. Ez szintén a nyomáskülönbség miatt következik be, azonban könnyedén kiegyenlíthetjük a nyomást egy erőteljes nyeléssel, ásítással vagy rágózással.

Ha a repülőgépek elérik az utazómagasságot, akkor jelentősen visszaesik a légnyomás a kabinban, ami csökkenti a szállított oxigén mennyiségét a vérben, így szükségessé teszi a fokozott folyadékpótlást. A nyomásváltozás azonban további problémákat is okozhat, főként azokban a szervekben, amelyekben levegő van (középfül, fogak).

Amennyiben szuvas, tömött vagy repedt fogunk van, a levegő bejut a repedésekbe és bent ragadhat, majd a nyomáskülönbség hatására kitágulhat, és ezzel fájdalmat okozhat a területen, ami kisugározhat az állkapocsra is.

Fogfájást akkor is tapasztalhatunk, ha a fájdalom az arcüregben alakul ki és átsugárzik az alsó állcsontra, a fogakra és az ínyre. Különösen fennáll ez a veszély, ha valamilyen fogászati problémával is rendelkezünk. Ha repülés vagy búvárkodás során rendszeresen tapasztaljuk a nyomáskülönbség okozta fájdalmat, javasolt fogorvoshoz fordulni!

Átmenetileg kezelhető ugyan a fájdalom ibuprofén tartalmú készítményekkel, azonban célszerű minél előbb fogorvoshoz fordulni és kideríteni a probléma okát! Repülőút esetén szintén segíthet, ha kerüljük a túl meleg vagy hideg italok fogyasztását, amelyek súlyosbíthatják a fogfájást.

Javasoljuk pácienseinknek, hogy repülőút előtt és búvárkodás esetén keressék fel fogorvosukat, és győződjenek meg fogaik megfelelő állapotáról!

Nem ajánlott a repülés fogtömések után egy-két nappal, illetve a bonyolultabb kezelések esetén (pl. bölcsességfog eltávolítás) legalább három-négy hétig. Kérjék fogorvosuk tájékoztatását!

Időjárási frontok esetén szintén jelentkezhet hasonló fájdalom az állkapocsban és az arcüregben, ezért javasoljuk az okok kivizsgálását! Akár egy egyszerű beavatkozással is enyhíthetők a visszatérő fájdalmak a fogakban.

További információért forduljon szakorvosunkhoz! Jelentkezzen be a 06 1 367-8026-os telefonszámon vagy az info@fogorvos-fogaszat.hu email címen!

Gyakran ismétlődő kérdések

összes megtekintése

Hogyan keresheti fel a Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumot?

Címünk: 1036 Budapest, Evező u. 7.

Telefonon a 06 1 367 8026-os vagy 06 30 812 5092-es számokon lehet időpontot egyeztetni.

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8:00-20:00 óráig.

Megközelíthető tömegközlekedéssel a 206-os, 86-os, 160-as autóbusszal a Kolosy térig, valamint a Szentendrei hévvel a Szépvölgyi úti megállóig.

Szakszerű fogászat a III. kerületben. Látogasson el szakrendelőnkbe és vegye igénybe széleskörű fogászati szolgáltatásainkat!

Hogyan történik a vizsgálat, a páciensek kezelése, gondozása a budapesti Hargitai Dental Esztétikai Fogászat és Fogpótlás Centrumban?

A vizsgálatok szakrendeléseinken teljesen fájdalommentesek. Fogpótlás Centrumunkba mindenki időpontra érkezik, így a várakozástól is megkíméljük kedves pácienseinket. Rugalmas nyitva tartásunkkal is igyekszünk igényeiket kielégíteni, kényelmüket szolgálni. Kimagasló szakmaiságot, professzionalizmust, empatikus hozzáállást nyújtunk Önnek, így Ön a lehető legjobb kezekben lesz nálunk!

Mi a baj az amalgámmal?

Először is jó tudni, hogy az amalgám tömések ezüst és higany keverékéből készülnek. Ami már önmagában elgondolkodtató, hiszen a higanyról gyerekként talán mindannyian azt hallottuk, hogy kihullanak tőle a fogaink… Akkor miért kerül éppen a szájba? Az elmúlt években már sokan aktívan támadták az amalgámot, mert egyes kutatások szerint rákkeltő hatású. Akkor ez azt jelenti, hogy a család fogorvosa nem jó szakember, és ezért használt amalgámot?

Na, most legyen okos az ember…

Az orvosok védelmében annyit, hogy a technika fejlődésének köszönhetően derül fény az újabb, jobb megoldásokra. Nincs más, mint lépést tartani a fejlődéssel.

Amint túlléptünk a kezdeti kételyen és felháborodáson, érdemes elmenni egy fogászati ellenőrzésre, hogy az esetleg amalgámmal tömött fog milyen állapotban van. A vizsgálatot követően cserére kerül sor. Eltávolítják a régi tömést – ami önmagában nem is egyszerű feladat – kitisztítják alatta a fog belsejét, majd esztétikus és egészségre nem káros (!) tömőanyaggal zárják vissza a fogat.

Ha kétség ébredt bennünk, mindenképpen érdemes elmenni a cserére, hiszen egyrészről megnyugtató a tudat, hogy nincs (talán) mérgező anyag a szájban, másrészt sokkal szebb az amalgámfoltok nélküli kacagás.

Mit tegyen a vizsgálat előtt? Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Amennyiben van lelete korábbi fogászati képalkotó eljárásról (panoráma röntgen, CT vagy MR), mindenképp hozza magával! Gyógyszerérzékenységéről, ha van, már az első vizsgálati találkozásnál tájékoztassa a fogorvost! Szükség lehet még az állandóan szedett gyógyszerek listájára (pl. véralvadásgátló), illetve az ismert alapbetegségekről se feledkezzen meg!

További Szolgáltatások